Önemlékezés gyakorlataim 10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

Szinkronicitás – Dimenzióváltás – A szimbólumok és szinkronisztikus jelenségek kutatójaként határoztam meg a magam hivatását a kétezres évek elejétől fogva, ami társult a „serendipity”-séggel is. Serendipity… avagy véletlenül érdekes és értékes dolgokra bukkanok… sokszor egészen másra találok rá mint, ami után kutatok …

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

Szinkronicitás – Dimenzióváltás – „Ne felejtsd, hogy minden Egy. Ne felejtsd, hogy a jelek beszélnek. S főleg ne felejtsd el megvalósítani a Személyes Történetedet, egészen a Végéig.” (Coelho: Az alkimista)

Azóta folyamatosan jönnek hozzám ezek a „beszédes jelek”, melyek megfejtésre várnak. A legutóbb a szív-alakzat jelent meg égen-földön, váratlan helyeken és időben, néhány nap leforgása alatt:

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - DimenzióváltásÉjszakai tükröződés közepén – Nappal a csillagos ég a tükörrel, mely tükröződést okozta

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás
És másnap a vacsorámban újra megjelenő mintázat – a kávés csésze alján…

A Gesztenyés kerti lombkoronák kimetszette égrészben is…

Ezt nevezi a szakirodalom szinkronicitásnak.

  • A szinkronicitás szót a pszichológia tudományában először Carl Gustav Jung kezdte használni az 1920-as években.
    A szinkronicitás szótári definíciója pszichológiai értelemben:
    Eredetileg egymással kapcsolatban nem álló események előfordulása és a meggyőződés, hogy ez az együttes előfordulás nem puszta véletlen.
    Egyszerűen fogalmazva a szinkronicitás egy rejtélyes esemény, amikor két vagy több dolog történik egyszerre, egymással összefüggésben, bár normál esetben ez lehetetlennek tűnne.
  • Jung úgy gondolta, hogy a szinkroncitás a spirituális ébredés kulcsfontosságú eleme.
    Ez vezeti ki az egyént az egocentrikus gondolkodásból, ez irányítja a gondolkodást a felismerés felé, hogy szorosan kapcsolódunk másokhoz.
  • JUNG KLASSZIKUS PÉLDÁJA A SZINKRONICITÁSRA:
    „Volt egy ifjú hölgy páciensem, aki egy fontos pillanatban egy álmot látott, amelyben arany szkarabeuszbogarat kap. Miközben álmát mesélte nekem, én a csukott ablaknak hátal ültem. Hirtelen zajt hallottam magam mögött, halk kopogást. Megfordultam és egy repülő bogarat láttam, amely kívülről ismételten az ablakszárnynak koppant. Kinyitottam az ablakot és elkaptam a bogarat, amint berepült. Az arany szkarabeuszhoz legközelebb álló kis lény volt, ami csak létezik ezen a szélességi körön: egy szakarabeuszok családjába tartozó rovar, az aranyos rózsabogár (Cetonia Aurata). Szokásával ellentétben épp úgy döntött, hogy abban a pillanatban óhajt berepülni egy sötét szobába.(…)”
  • JUNG A SZINKRONICITÁST „JELENTŐSÉGTELJES VÉLETLENNEK” NEVEZTE EGY REJTÉLYES ÖSSZHANGNAK OLYAN ESEMÉNYEK KÖZÖTT, AMELYEK ELVILEG NEM FÜGGENEK ÖSSZE. (wikipedia)

……..

Szinkronicitás – Dimenzióváltás – Mit üzen nekem a SZÍV-SZIMBÓLUM?

„A szív szimbólumának eredete a történelem korai időszakáig nyúlik vissza. Az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy a szív a lélek helye, és ezért az elhunytak szívét is megőrizték a múmiáikban. Az ókori görögök is hasonlóan gondolkodtak, és a szívüket mint a szeretet és a bölcsesség forrását tartották számon.
A kereszténységben a szív szimbóluma a szent szívet jelöli, amely Jézus Krisztus szeretetének szimbóluma. A középkorban a szív szimbólumának elterjedése folytatódott, és a lovagi kultúra fontos jelképe lett. A lovagok a szívüket adták a hölgyeknek, és így vált a szív a romantikus szeretet és az érzelmek szimbólumává.
Az első dokumentált szív szimbólumot azonban a 13. században találjuk. Egy francia költő, Guillaume de Lorris, a „Roman de la Rose” című művében először írja le a szív szimbólumát, mint az érzelmek és a szeretet forrását. A művet később Jean de Meun folytatta, és így a szív szimbóluma továbbra is fontos szerepet játszott a középkori irodalomban és művészetben.” (wikipedia)

…..

A leges-legeléjére tekerem a meditációs vetitőben az életfilmemet és a szív dimeziójából szemlélve nézem végig ezt a 68 éve befűzött filmtekercset. Felsorolásjellegűen:

1. Megrágott aranyszív!
Születésemkor kaptam egy aranyszivecskét. Amin az óvodáskori fogam nyoma maradt meg/az arany próbája?! A „fogam lábnyoma” így fogalmazta meg jól egy gyerekszáj, melyet később egy haiku-kalligráfiámban megis jelenítettem.

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

2. Szívtelenség
3. Szívesség
4. Szeretet
5. Szeretet fogalmaim
6. Kegyelem
„Öcsém, anyám, ők vezettek el a Te kapudhoz…
Apácák azt tanították, az életnek két útja van: a természet útja és a kegyelem útja.
Nekünk kell eldöntenünk, melyiket követjük…
A kegyelem nem a maga kedvét keresi. Elfogadja, ha megalázzák, elfelejtik, ha megvetik, állja a sértéseket és a támadásokat…
A természet csak a maga hasznát lesi, azt, mit nyerhet a másiktól, s hogyan uralkodhat rajta, nem törődve senkivel. Akkor is talál panaszkodni valót, ha a világ szinte sugárzik körülötte, és mindent eláraszt a szeretet…
A kegyelmet kereső nem érhet rossz véget. Én hű leszek Hozzád, történjen bármi.” (Az élet fája c. film)
7. Szeretethiány
8. Büntető szeretet, avagy „őziketerror”
A „bűntető szeretet” a továbbfejleszetett, évente frissített „appú”, aktualizált változata az „őziketerrornak”.
Még az önmagukkal legnagyobb harmóniában élők és a legharcedzettebbek is belefutnak életük során legalább egyszer, egy olyan rokonba, barátba, aki a betegség, az öregség, a féltékenység, irigység vagy bármilyen sérelem okán valamilyenfajta bűntudatkeltéssel próbálja kierőszakolni a szeretetüket. Eközben maga a bűntudatkeltő-büntetve szerető – vélt igaza teljes tudatában -, pusztító eszköztárral, gyalázatos stílusban gyalogol át a rajta segíteni igyekvő rokon/barát lelkivilágán nap-napután.
9. Szerelem – házasság
A HÁZASSÁG HETÉRE AZ „IGAZMONDÓ ASZTALRÓL”
10. Anyai szeretet
ANYA, A DOLGOZÓ NŐ 2. – A RÖGHÖZ KÖTÖTTSÉGTŐL – AZ ANYASÁGON ÁT – A KERESZT FELVÁLLALÁSÁIG
10. Jézus szíve
A Szív – jezsuita újságban jelent meg első képmeditációm, egy Turner képről. AMIKOR TURNER KÉPEIN MEGJELENIK A FÉNY
11. A szívem változásai
12.0 Szívátültetés – Személyiség változás
12.1 Disznószívvel?!
13. Szívkoherencia gyakorlatok  Bátorfi Andreával

„A szív útjának gyakorlata – A belső utazások és látomások igazsága olyan erővel munkál és mutat túl az egyéni élet keretein, hogy szenvedélyesen hajt a látomásokból leszűrt lényeg átadására.

Meditációs köreinkben már egy évvel ezelőtt elkezdtük gyakorolni az alászállást és a kozmikus anyaméh sötétjében való várakozást. Intuícióm pontosan vezetett: segített a kényszerű bezárkózásra való felkészülésben. Meditációinkban szívünk ritmusára és a szív-légzésre koncentrálunk a csend-térben. A saját szívünkhöz való kapcsolódásból egy nagyobb energetikai egység kezd megteremtődni: a körnek, mint sajátos entitásnak a szív-tere, ami egy kifinomult csoporttudat felemelkedését eredményezi. A kör egyesített tudati mezője messze felülemelkedik az egyéni tudat képességein, s az információáramlásnak, a belső erőnek és az elme kinyílásának felvillanyozó új perspektíváit kínálja.”

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

…..
Szinkronicitás – Dimenzióváltás

A szinkronisztikus jelenségek sűrűsödése jelzi számomra az univerzum és benne az én verzióm dimnezióváltását is.

Egy bútoráruház lépcsőjén lépdeltem felfelé a minap. Szürke lépcsőfokok fekete gumi csúszásgátló éllel, és egyszerre csak olyan érzésem volt, mintha a lépcsőfokok egysíkba torlódtak volna és falként álltak volna előttem.

Úgy érezetem magam, mint a Truman Show Truman-ja, aki öntudatra ébredésekor kievez a nyiltvízre és kiderül az igazság, hogy egész életét egy sorozatfilm főszereplőjeként egy filmstúdióban élte le, amikor is, egy lépcsősor vezeti ki őt egy ajtón át a „való világba”… Korábban pedig egy passziánsz-játék háttérképe pont az ellenkezőjét mutatta meg, egy teljesen sík kép a monitorom mélységébe helyeződött át.

Mondhatnám a véletlenek összjátékának, mert egyébként a makuladegnerációm okozta torzulás, és a polarizált fényre érzékeny szemüvegem ezt a képet produkálja az agyam számára?! De nekem inkább üzenete annak, hogy ez a látásmód is hasznos lehet. Nem csak fizikai hátrányokkal jár, hanem továbbgondolásra készetet.

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

Mit ad Isten, ezek a képek jöttek a bejegyzésem után 2 nappal fb-on.

Az optikai csalódástól a derékszögű vonalzó feszültséggyűjtő pontjának szivárványos megjelenésén át, a káosz-rend fraktál- és filozófiai elmélete is felderengett bennem egy pillanat alatt, de legfőképpen az, hogy tán egy szellemi dimenzóváltáson megyek most keresztül?! Eljött a pillanat a tavaszponton, a Nap évében, hogy ennek szellemében szemlélődjek mostantól.

Elsőként azok a kompozíciók jutottak eszembe, amiken lomok egymás mögötti véletlen elhelyezkedése vagy éppen azok árnyéka értelmes képeket adnak ki. De itt a homeopátiás szemlélet, ahogy Földes László, a Mantra Szabadegyetem igazgatója tanította a hígitási-potenciálokat egy Samuel Hahnemann kép optikai manipulációjával, átlósan elhúzott pixelpontokkal, ismételve többször a folyamatot. A képek sora, mintha az ösrobbanás fotonjainak kuszaságát mutatta volna jó ideig, de néhány közöttük már-már értelmes alakzatokat mutatott… A csattanó, hogy az utolsó képen megjelent Hahnemann képe újra, csak tükörképként.

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

Majd eszembejutott Mézga Aladár a kétdimenzós bolygón tett látogátása is. Ahol csak „e” magánhangzókkal lehetett kommunikálni. A lázadó figura pedig a többi – aáoóöőuúüű – magánhagzó használata miatt még az inkviziciót is el kellett szenvedje, az ő kétdimenziós tér-idejében. Az egyiptomi piramisok emberábrázolásaira hajazó fiugák az animációs filmen, de még ez a lázadó figura sem képes meglátni a harmadik dimenzót. Inkább visszavágyódik a sivár sík világba.

Önemlékezés gyakorlataim10.0: Szinkronicitás - Dimenzióváltás

Aztán egyszercsak ez a hajmeresztő technokrata kijelentés talált rám az éterből:

„Az emberi létünk csupán egy bonyolult állóhullám a kvantum térben…” Hm?!

A hidrogénatom elektronjainak hullámfüggvényei

……….

„Az önemlékezésre tett ismételt erőfeszítések a tudatosság magasabb állapotaihoz és az emberiség univerzumban elfoglalt helyének teljesen új megértéséhez vezetnek. Ez a személyes belső küzdelem azért, hogy az ember tanúja legyen saját életének, az a folyamat, amelynek során létrehozza lelkét.” (Robert Earl Burton)

Antalffy Yvette

Hasonló cikkek

Ráadásként pedig a Vízöntő Bolond karekterének nagy dimenzióváltásaiból idézek néhányat



A Szabadulás
Jelölés: Rák/Vízöntő, Hold/Uránusz
Összegzés: érzelmi elszakadás, búcsú a gyermekkortól, a szabadság fagyossága, védtelenség, hazátlanság
Egy nemtelen lény éppen egy belülről feltört tojáshéjból száll ki. Ez a szerepszemélyiség se nem férfi, se nem nő, hanem tulajdonképpen még a pubertáskor előtt áll. Vagyis: először valamilyen - akár női, akár férfi - nemet hordozó lénnyé kell változnia. Mindkét esetben a tojás burka túl kicsi már, és nem kínál védelmet a szerepszemélyiségnek. Ugyan a táj, ahová került, nagyon hideg, de az első virágokat már látni lehet, és egy kezdődő nap hajnalodik. A nap erősödő fénye pedig néhány hónapon belül eltünteti a havat.
a) A probléma
Nem akarod tudomásul venni, hogy a védettség ideje elmúlt. Fejlődésed már régóta esedékes, legfőbb ideje, hogy kibújj a tojásból, és felkészülj egy új fejlődési korszakra. Mivel mégiscsak félsz attól, hogy a túl szűkké vált formát elhagyd ("de hiszen itt minden olyan kényelmes volt" - nyafogod), lehetséges, hogy a védőburkot erőszakkal, kívülről kell feltörni.
b) Út a problémán keresztül
Most már tudod, hogy a burkon mély repedések vannak, és hogy magadból valami újat kell megszülnöd. Életed egy része elöregedett. Utadon a burok maradékait még félre kell löknöd, és ez munkába és fájdalomba kerül - de tudod, hogy már nincsen visszaút.
c) Eredmény
Kibújtál a tojáshéjból, és először még hideget érzel magad körül, de ez - ahogyan már tudod is - hozzátartozik a felnőtt léthez. Idővel egyre több erőd lesz, és lelked meg fog "tollasodni". Ez - Platón szavai szerint - a legfontosabb, ami egy lélekkel történhet.

.....
A Zuhanás
Jelölés: Oroszlán/Vízöntő, Nap/Uránusz
Összegzés: árulás a királyi udvarban, összeomlás, fordulat, az egó zuhanása,
hatalomvesztés, hűtlenség
Az UDVARI BOLOND levetette a királyt a trónról, és most ő foglalt ott helyet. Természetesen nem a király szokásos ülőhelyén, mert ezáltal csak egy új EGÓ jönne létre. Nem, ő vigyorogva egyensúlyozik a karfán, mert tudja, hogy arról a helyről szokták letaszítani a királyokat, és mint ilyen, egy idő után veszélyessé válhat. Sohasem jutna egy bolondnak az eszébe, hogy a trónra üljön, ezt a királynak engedi át. Tükröt tart a letaszított király meghökkent arca elé, mintha azt akarná mondani: "Nézd csak, milyen bolond vagy!" A kép jobb oldalán egy, még nagyon kicsi madár emelkedik a levegőbe. Abban a reményben teszi ezt, hogy a király egyszer a szabadság nagy tarka madarává változik.
a) A probléma
Lezuhantál, és ezt sem megérteni, sem kiheverni nem tudod. Nem is sejted, hogy az árulás magasabb megbízatásból történik, másokat teszel azért felelőssé, hogy megcsaltak és elárultak téged. Természetesen az objektivitás szívesen használ fel más személyeket, akiknek az a feladatuk, hogy megbízatását teljesítsék. A zuhanás jogosan és a magasabb szükségszerűségek figyelembevételével történik. Ezt akkor is, ha az EGÓ-nak fájdalmat okoz, tudomásul kell venni.
b) Út a problémán keresztül
Utadon egyszer, ahol erre éppen szükség lesz, fáradságosan felépített királyi birodalmadat el kell hagynod. A megbízatás így hangzik: keresd meg a benned élő UDVARI BOLONDOT. Ez pedig csak akkor megy, ha egyszer önként veszed a bátorságot ahhoz, hogy felszabadítsd magad.
c) Eredmény
Végül felismered, hogy te is egy UDVARI BOLOND vagy, és ezt a szerepet teljesen fel tudod vállalni. A királlyal való azonosságtudatod kisebb, az UDVARI BOLOND-dal átélt pedig nagyobb lett.
.......
Az Elválás
Jelölés: Mérleg/Vízöntő, Vénusz/Uránusz
Összegzés: felszabadulás, kiugrás egy kapcsolatból, búcsúzás, függetlenség, kapcsolatteremtő képesség hiánya
Egy nő egy hatalmas madár szárnyán a szabadság levegőjébe emelkedik. Szemmel láthatóan élvezi, hogy repül, miközben a lent maradt másik fél szomorúan nyújtja felé kezeit, mintha azt akarná kifejezni: maradj még, olyan szép volt! Az ő számára azonban az egész ég nyitva áll, és inkább repülni szeretne. (A képet természetesen fordítva is meg lehetett volna rajzolni - a férfi repül el és a nő marad - erről az olvasó ne feledkezzen el!)
a) A probléma
Nem akarod tudomásul venni, hogy az életedben eddig együtt futó két sínpárt egy váltó kétfelé irányítja, így utatok külön folytatódik tovább. Most mindent megteszel, ami csak hatalmadban áll, hogy vonataitok mégis egy irányba haladjanak, vagy azzal vádolod a másikat, hogy orvul elárult téged. Valójában nem akarod beismerni kapcsolatotok képtelenségét. Mint ahogyan a víz és az olaj csak sok kavargatással és csak időlegesen keverhető össze, úgy próbálod te is "felkavarni" a kapcsolatodat, csak hogy együtt maradjatok. Jobb, ha hagyod a dolgokat és nem erőlteted az együtt maradásotokat.
b) Út a problémán keresztül
Életednek ezen a szakaszán túlságosan a "mi"-ben élsz és túl keveset az "én"-ben. Most azt a feladatot kaptad, hogy széttárd szárnyaidat és kiépítsd saját világodat. Már eddig is túl sokat áldoztál fel az együttlétetekért, és még mindig csak egy része vagy az egésznek. A másik részedet csak akkor találod meg, ha több szabadságot engedsz meg magadnak.
c) Eredmény
Megteremtetted saját szabadságodat a kapcsolaton belül és most már bármilyen kapcsolatban tudsz élni. Amikor csak akarod, kiterjesztheted szárnyaidat.
......
A Főnixmadár
Jelölés: Skorpió/Vízöntő, Plútó/Uránusz
Összegzés: metamorfózis, díszes tollú lélek-madár, pusztulás és feltámadás (halál és újjászületés), célvesztés, vedlés
A képen egy színes tollú FőNIX, a lélek madara látható, amint felszáll a hamvaiból. Alatta szétrombolt világ terül el, amelyből felszabadította magát. Csak akkor képes megszületni, ha egyetlen tégla sincs már a helyén. Csak miután a régi házat teljesen lebontották, lehet megépíteni helyére az újat. A metamorfózis mindig magában foglalja a régi letűnését, ami tulajdonképpen az új előfeltétele. A lélek számára ez a folyamat megújító erejű, az egó számára azonban nagyon is fájdalmas és destruktív.
a) A probléma
Régi elképzeléseid és gondolataid már halálra vannak ítélve, de még mindig ragaszkodsz hozzájuk, és nem veszd észre, hogy már számodra is idejétmúltak. Bizonyos értelemben valami "halott" dologhoz ragaszkodsz. Lelked pillanatnyilag fogoly, a lélek madara lassan elpusztul a szabadság hiánya miatt. Számolnod kell azzal, hogy ha kinyitod kalitkája ajtaját, régi életformád és struktúrád összeomlik, te pedig egy nagy halom por és hamu előtt állsz majd.
b) Út a problémán keresztül
Életedben semmi sem marad úgy, ahogy régen volt. Utad egy elmúlási folyamaton vezet keresztül, amiből csak akkor tudsz főnixmadárként kiemelkedni a hamuból, ha megvan a bátorságod a régi dolgok feladására. Felemelkedés csak letűnés után következhet be. Életed régi alakjaiból csak akkor születnek újak, ha azok először, mint a hulladék elbomlanak.
c) Eredmény
A Főnixmadár gyönyörű, csillogó színekben röppen fel a múlt romjaiból - életed egy szakasza lezárult. Lelked felszabadította magát merevségéből. Most már megérti, mit jelent egy életen belül meghalni, és újjászületve elkezdeni egy új életfejezetet.
.....
Az óriásugrás
Jelölés: Nyilas/Vízöntő, Jupiter/Uránusz
Összegzés: paradigmaváltás, ugrás az ismeretlenbe, felszabadulás a vallási dogmák alól, bolond a tetőn, tudom, hogy semmit sem tudok
Két sziklafal között mély szakadék tátong. Ezen a szakadékon ugrik át éppen a BOLOND. Arca nyugodt, mert tudja, hogy nem a másik oldalra megérkezés számít (az ugyanis bizonytalan), hanem az ugrás maga. Elhagyta a biztonságot jelentő sziklát, és most a levegőben lóg. Ki tudja...
a) A probléma
Megzavarodtál, célt vesztettél, alig bírsz már kapaszkodni a régiben, és tisztán érzed, hogy szükséged van a régitől való elrugaszkodásra, de túl gyáva vagy hozzá. A talaj fenyegetően inog alattad, hiszen már régen túlhaladtál mostani fejlődési periódusodon - és mégsem akarod vállalni azt a kockázatot, hogy otthagyd eddigi biztos pontodat. Mindezt pontosan tudod is, de...
b) Út a problémán keresztül
Valahol utad során el kell rugaszkodnod. Tudatod egy új síkjára érkezel majd, magad mögött hagyva a régit. Még ha (régi) barátaid őrültnek tartanak is majd ezért, és nem akarnak többet szóba állni veled - az ilyen ugrás mindig tartalmaz ilyesfajta kockázatot.
c) Eredmény
Új értelmet lelsz életedben, amely élesen eltér a régitől. Az élet új területeit fedezed fel, és talán olyan barátokra is lelsz, akik értékesebbek lesznek számodra a régieknél. Ugorj, és sikerülni fog!
.......

Az Udvari Bolond
Jelölés: Vízöntő, Uránusz
Összegzés: szabadító, szabadság, kívülálló, "igazi" hős, pusztai farkas
A király figurája élettelenül lóg ki az udvari bolond zsákjából. Már nincs szüksége a királyra, aki énjének játékaival az ember felett uralkodik, és így rabságban tartja. Az Udvari Bolond zavartalanul és boldogan megy útján egy meghatározatlan jövő felé. Fényesen ragyog felette a gondolat villáma, amely spontaneitást és meglepetéseket ígér.
Évszázadok óta tarka ruhájáról lehet felismerni az Udvari Bolondot, mert csak a bohócruha védi meg attól, hogy akaratán kívül bolonddá váljon. Tudatosan választotta tehát ezt a ruhát.
a) A probléma
Ebben a pillanatban nem érted, mit is jelent a szabadság eredeti értelmében. Talán azt gondolod, ki kellene törnöd jelenlegi, rabságot jelentő életszituációdból, mégis tehetetlenül és eredménytelenül ingadozol a külső körülmények szorításában. Az Udvari Bolond igazi üzenetét nem érted. Ez pedig azt hirdeti, hogy az embernek először szellemileg-lelkileg át kell dolgoznia a szituációt, hogy azután kinőhessen abból.
b) Út a problémán keresztül
Próbáld meg jelenlegi bonyodalmaidat egy lépés távolságból megszemlélni. A szabadság felé vezető úton meg kell válnod mostani problémádtól, még akkor is, ha ez most elképzelhetetlennek tűnik számodra. Próbálj meg a benned élő Udvari Bolonddal szövetséget kötni, és tanulj meg nevetni magadon.
c) Eredmény
A körülmények kirobbantottak elavult, idejét múlt helyzetedből. Fejlődési folyamatod - anélkül, hogy észrevetted volna - szárnyakat növesztett számodra.
Tehát: repülj!
......
A Grál Kérdése
Jelölés: Vízöntő/Halak, Uránusz/Neptunusz
Összegzés: az üdvözülés keresése, örök keresés, elveszett tudás, objektív tudattalan, az archetípus mélységei, eredendő ok, isten keresése
A kártyán egy templomablak látható, melynek közepében egy ragyogó kehely látszik. Az ablak sok száz részből áll, melyeket egy bizonyos mintának megfelelően raktak össze. Egy asszony, aki megsokszorozódott személyiségzavarban szenvedett (MPD), mondta egyszer: olyan ez a betegség, mint egy kirakós játék, amit össze kell raknod, hogy kijöjjön a minta, de a képet ábrázoló eredetit elvesztetted. A kérdezés arra szolgál, hogy a templomablak egyes részeit helyes sorrendben újra össze tudd rakni. De soha nem tudod, hogy milyen lesz a kép, csak ha már sikerült kirakni
a) A probléma
Nem a megfelelő kérdést hajszolod, és ezért gyakran orra buksz. A szubjektivitás színpompás fényébe nézel, a kérdezés által egészen meghatározott - és kellemes - választ akarsz kierőszakolni. Így csakis félrevezetheted magad, mivel kérdéseddel magadat vezeted orrodnál fogva. Tisztázd magadban, hogy olyan kérdést kell találnod, amelyik már nem téged helyez középpontba. Az, hogy orra buktál, csakis ezért volt szükséges.
b) Út a problémán keresztül
Utadon át kell állítanod a fények erősségét. Nem a szubjektivitás a problémád, hanem az objektivitás, vagyis végső soron a Paradicsomból való kiűzetés. Vedd a bátorságot magadnak, és ne is akarj válaszolni többé a kérdésre, csak tedd fel még intenzívebben. Ez majd mindig segít talpra állnod, ha orra buksz.
c) Eredmény
Tudod, hogy olyan helyre érkeztél, ahol már nincsenek válaszok, és ahol ellazulhatsz. Fentről vezetnek: bízol az (objektív) magasabb hatalmakban, és újra megtanulod (egyéves gyermekként már megtanultad), hogy néha el is kell esni, ha meg akarsz tanulni járni.


.....

„Az Igaz Ember ősi hagyományok titkát kutatja, s lefordítja saját korának nyelvére. Innen tudja, mi az üdvös cselekvés.” (Müller Péter: Ji-King - 26. Nagy erő összegyűjtése)

.....

„Az önemlékezésre tett ismételt erőfeszítések a tudatosság magasabb állapotaihoz és az emberiség univerzumban elfoglalt helyének teljesen új megértéséhez vezetnek. Ez a személyes belső küzdelem azért, hogy az ember tanúja legyen saját életének, az a folyamat, amelynek során létrehozza lelkét.” (Robert Earl Burton)

 

Antalffy Yvette

Hasonló cikkek

......

Hullanak a díszletek

https://index.hu/techtud/2024/04/16/nemzetkozi-urallomas-iss-urszemet-alkatresz-lezuhant-becsapodas-florida/

Floridai házba csapódott a Nemzetközi Űrállomás egy darabja

Mucsi Viktor

MUCSI VIKTOR

KÖVETÉS


2024.04.16. 19:30

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!


Követem!

TOVÁBBI TECH-TUDOMÁNY CIKKEK

A Marsba csapódnak az eltérített aszteroida darabjai A Marsba csapódnak az eltérített aszteroida darabjai

A köztévén már nem csak emberek dolgoznak

„Vannak eredményeink, amelyek miatt tényleg aggódom” – szuperbaktériumok veszélyéről beszélt egy magyar kutató

Csak úgy tarolnak az EU-ban az eddig kevésbé népszerű böngészők

TOVÁBB A ROVATRA

Még 2021 márciusában dobták ki azt az alkatrészt a Nemzetközi Űrállomásról, amelyik április elején csapódott egy floridai házba. Március 8-án, amikor be kellett volna lépnie a légkörbe, el is kellett volna égnie, de sem az időpont, sem a bomlás nem történt meg. A Nasa vizsgálja az ügyet.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA megerősítette, hogy a hónap elején egy floridai házba becsapódott tárgy a Nemzetközi Űrállomás (ISS) része volt. A fémtárgyat 2021 márciusában dobták ki a Föld körüli pályán keringő űrállomásról – közölte a NASA hétfőn, miután a Kennedy Űrközpontban elemezték a mintát.


Az 0,7 kilogramm súlyú fémtárgy két réteg mennyezetet szakított át, miután újra belépett a Föld légkörébe és nem égett el teljesen. Alejandro Otero háztulajdonos elmondta, hogy fia majdnem megsérült a becsapódás következtében. A NASA szerint a tárgy része volt annak a mintegy 2630 kilogrammnyi felszerelésnek, amelyet az űrállomás az új lítium-ion akkumulátorok beszerelése után dobott ki – írta meg a BBC.


Úgy számolták, hogy a hardver várhatóan 2024. március 8-án, a Föld légkörébe való belépéskor ég el teljesen. A hardver egy darabja azonban túlélte ezt, és a floridai Naplesben egy házba csapódott be


– közölte az ügynökség. A törmelékről megállapították, hogy az akkumulátorok raklapra való felszereléséhez használt tartóoszlop része. Az inconel fémötvözetből készült tárgy mérete körülbelül 10×4 centiméter volt.


Otero a CBS társcég Wink-TV-nek elmondta, hogy az eszköz „óriási hangot” adott ki, amikor az otthonába robbant. „Majdnem eltalálta a fiamat. Két szobával arrébb volt, és mindent hallott” – mondta.


Remegtem. Teljesen elképedtem. Mi az esélye annak, hogy valami ilyen erővel csapódik a házamba, és ekkora kárt okoz?


– folytatta Otero. „Nagyon hálás vagyok, hogy senki sem sérült meg” – fejezte be.


A NASA szerint az ISS „részletes vizsgálatot fog végezni” arra vonatkozóan, hogy a törmelék hogyan élte túl a légkörbe való belépést.


Az űrszemét egyre nagyobb problémát jelent. E hónap elején Kaliforniában az égbolt megfigyelői rejtélyes, aranyszínű csíkokat figyeltek meg az éjszakai égbolton. Amerikai tisztviselők később megállapították, hogy a fényjátékot egy, a Föld körüli pályáról visszatérő kínai rakéta égő törmeléke okozta. Februárban egy „K objektum” néven ismert kínai műhold égett el, amikor újra belépett a légkörbe Hawaii felett.


Tavaly egy nyugat-ausztráliai tengerparton talált, pajorokkal borított óriási fémkupolát egy indiai rakéta részeként azonosították. A tervek szerint azt a NASA 1979-ben Ausztráliában lezuhant Skylabjének darabjaival együtt állítják ki.


Index könyvek









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar Rádiózás Napja: december 1. - 98 éve szól a rádió

Mark Twain - 188 éve ezen a napon született