Napi hYVószó: Igazság (Yvettesítve - Ygazság)

Van a JI-KING-ben egy Jósjel - a 28. A nagy túllépése. A képjel leírása ez a mondat: „Nagy” Ember, kitárt karokkal - és egy ház, amelynek tartógerendáira túl nagy súly nehezedik.


Ez pedig az én JI-KING 28. ábrázolásom.

Számomra ez a tartógerenda, maga a súlyos IGAZSÁG, amelyet csak a ház közepén álló tartóoszlopként álló IGAZEMBER HITE tart egyensúlyban, és a GAZSÁG örvénylően lehúzó kígyójának fején állva kell ezt az "artistamutatványt" megtennie, földi léte során.

A magyar nyelv, a maga nagyszerűségével csak egy hajszálvékony I betű beszúrásval tesz különbséget "gazság" és "igazság" között. Földi létünk tehát ilyen hajszálvékony határfelület pokol és menny között.

Kellő távlatokból figyelve a földi élet jeleit, azok egy őszibarck bolyhaival megegyező nagyságúak a bolygónk méreteihez képest. (Ezt a Holdat legelső alkalommal tízszer megkerülő Apollo-8 űrhajó Lowell kapitánya mondta ki így először az akkori emberiség számára, 1968. december 22-én.)

1968. december 21-én indult el az Apollo–8 Saturn-5 hordozórakétával Cape Canaveralból. December 22-én pályára állt a Hold körül, majd 10 keringés után elindult vissza. December 27-én a visszatérő kapszula leszállt a Csendes-óceánon.

50-50 % volt annak az esélye, hogy a három űrhajós túléli az akciót. A feletteseik politikai okokból gyorsították meg a programot. Sikerült a Földön egyébként kipróbálatlan manőver, és a Holdat tízszer megkerülték. A kilencedik alkalommal már nem is a Holdat, hanem a Földet nézték az ablakhoz tapadva. Lowell kapitány elővette a Bibliát – mert azt azért vitték magukkal -, és felolvasta a Teremtés Könyvének első mondatait.

„Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.
Isten szólt:
„Legyen világosság”, és világos lett.

Az fogalmazódott meg benne, hogy a világűr legszínesebb bolygóját látja, ahol egy őszibarack bolyhai méretének megfelelő vastagságban létezik az élet, és hogy az itt élő lényeknek testvériségben kellene létezni. Amerika a hidegháború és a vietnámi háború kellős közepén élt. Megölték Kennedyt és az afro-amerikai polgárjogi harcost, Martin Luther Kinget.

Az Apollo 8 parancsnoka visszatérése után egy teljesen ismeretlen embertől kapta az elismerést: az ő tettük volt az 1968-as év egyetlen jócselekedete. Ezt tartotta élete legnagyobb dicséretének.
 
A mostanihoz hasonló történemi időszaka volt ez az emberiségnek. S lám a szimbólumok szintjén és az asztrológia előrejelzései szerint is megjelennek egészen konkrétan ezek a fogalmak újra.
....

A SZIMBÓLUMOK SZINTJÉN

A két nőies jin jel ( _  _ )között négy férfias jang ( ___ ).
.
 

I betűszimbólum - kard, kormánypálca, erővonal, fal, akadály - csupa harcias, férfias atributum.


Ez I válik Y-ná ebben a jósjelben azzal, hogy kitárja karjait az ég felé, onnan hívva meg a segítő erőket, mint Leonardo da Vinci oly' szépen megrajzolt emberi arányaival, s amire a kabbalista életfa szefirái is felhelyezhetők.
Y betűszimbólum - koncentráció, találkozás, unio mystica, kegyelem - pedig inkább békésebb, nőies fogalom.



És végül megint idehívom ezt a gyönyörűséges filmet: Az élet fája ajánlóm

A film mottója:

"Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!…
Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?"
(Job 38:4-7)

Öccsének korai halálának évfordulóján Jack O’Brien, a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyermekkorára, azokra a texasi kisvárosban töltött évekre, mikor elveszítette ártatlanságát, angyali édesanyjához és szigorú édesapjához fűződő kapcsolata pedig örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. Rendező:Terrence Malick

„Öcsém, anyám, ők vezettek el a Te kapudhoz…
Apácák azt tanították, az életnek két útja van: a természet útja és a kegyelem útja.
Nekünk kell eldöntenünk, melyiket követjük…

A kegyelem nem a maga kedvét keresi. Elfogadja, ha megalázzák, elfelejtik, ha megvetik, állja a sértéseket és a támadásokat…
A természet csak a maga hasznát lesi, azt, mit nyerhet a másiktól, s hogyan uralkodhat rajta, nem törődve senkivel. Akkor is talál panaszkodni valót, ha a világ szinte sugárzik körülötte, és mindent eláraszt a szeretet…
A kegyelmet kereső nem érhet rossz véget. Én hű leszek Hozzád, történjen bármi.”


A film ITT megnézhető

28. A nagy túllépése


"„Nagy” Ember, kitárt karokkal - és egy ház, amelynek tartógerendáira túl nagy 
súly nehezedik.
Minden nagy dolog születését krízisek előzik meg. A krízis sorsunknak az a pillanata, amikor a régi már nem tartható - de az új még nem jött létre. Hogy ebből visszazuhansz-e a túlélt, tarthatatlan állapotba, vagy előrelendülsz, az új felé: az rajtad áll.
A krízist - mint a mesebeli próbatételeket - egyedül kell megoldanod. Most senki sem segít, hisz épp önmagadat kell harmóniába hoznod.
A jósjel egy olyan energiastruktúrát mutat, amelyben a nagy, kreatív energiáknak nincs még támasztékuk - nem tartanak ki sokáig.
Vagy a külső világ nyomása túl nagy, vagy belül kell visszanyerni hitedet, erődet - számot kell most vetned magaddal. A külső-benső események biztató jövővel terhesek - ugyanakkor a föladás és a visszaesés is fenyeget.
Vagy fölfelé - vagy lefelé. Itt nem maradhatsz! Mai nyelven szólva: nagy a stressz.
A régi hiedelmeid nem működnek, s az új hited még csak születőben van. Ne nézz vissza - menj a jövőd felé! Bátorság. Utadat most egyedül kell megtenned: menj rajta derűsen, ne bánatosan.
A bölcsek azt mondják: szorult helyzetéből az ember nem akkor kerül ki jól, ha mene-
kül, hanem ha van egy úti célja!
Kövesd a célodat!
A diszharmónia oka itt a Jang túlsúlya. A diszharmóniát megélheted úgy, mint kételyt, félelmet, szorongást, bizonytalanságot, csalódást, a külvilág nyugtalanító nyomását, vagy egy sorshelyzet kihívását.
A túlsúlyos Jang erők most nem jó impulzusokat adnak: agresszíven, konokul, görcsösen és elkapkodva nem lehet a helyzetet megoldani. Nem kitámadásra van szükséged, hanem óvatos kihátrálásra, utánaengedésre, állhatatosságra, türelemre. Nem pánikra, hanem nyugalomra.
Erőszakkal nem mész semmire, főleg az önmagadon tett erőszakkal nem.
Most lélekjelenlétre van szükséged.
A lélekjelenlét az az állapot, amikor az ember egy összeomló házból kihozza a legfontosabb értékeit; nyugodt szível, biztos kézzel, sietve, de pánik nélkül. Bízz magadban!
A krízis rendkívüli időt jelene. Hol a krízis? Belül? Másokkal való kapcsolatodban? A kérdésed dönti el.
Egy biztos: rendkívüli idők „nagy embert” követelnek. Hősiességet.
„Az Igaz Ember nem fél az egyedülléttől, S nem szomorú, ha lemond a világról.”
Ez a „hősiesség” lelki alapja.
Az, hogy velünk van az Isten akkor is, ha társak nélkül maradunk s földi ambícióink nem
teljesednek!
Csakis ezzel a hittel nem szorong s nem depressziós az ember." 
(MÜLLER PÉTER Jóskönyv JI-KING mindennapi használatra)
........

"𝗧𝗮𝗿𝘁𝘀𝘂𝗸 𝗻𝘆𝗶𝘁𝘃𝗮 𝗮 𝘀𝘇𝗲𝗺𝘂̈𝗻𝗸𝗲𝘁, 𝘀𝘇𝗶́𝘃𝘂̈𝗻𝗸𝗲𝘁:
𝗮 𝗵𝗼́𝗻𝗮𝗽 𝗹𝗲𝗴𝗻𝗮𝗴𝘆𝗼𝗯𝗯 𝗵𝗮𝘁𝗮́𝘀𝘂́, 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝘇𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮́𝗰𝗶𝗼́𝘁 𝗵𝗼𝘇𝗼́ 𝗼̈𝘁 𝗻𝗮𝗽𝗷𝗮 𝗸𝗼̈𝘃𝗲𝘁𝗸𝗲𝘇𝗶𝗸.
Holnap hajnalban a Mars jegyet vált, Bakból a Vízöntő jegybe vált, és 14-én, egy nappal később, együttállásba kerül a Plútóval, feszült derékszögű fényszögbe a Holddal.
𝑹𝒆𝒏𝒅𝒌𝒊́𝒗𝒖̈𝒍 𝒆𝒓𝒐̋𝒔 𝒆𝒏𝒆𝒓𝒈𝒆𝒕𝒊𝒌𝒂𝒊 𝒂́𝒍𝒍𝒂́𝒔𝒐𝒌 𝒆𝒛𝒆𝒌, 𝒉𝒂𝒓𝒄𝒊𝒂𝒔, 𝒓𝒐𝒃𝒃𝒂𝒏𝒐́𝒔 𝒎𝒊𝒏𝒐̋𝒔𝒆́𝒈𝒃𝒆𝒏, 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒌𝒂𝒊 𝒆́𝒔 𝒍𝒆𝒍𝒌𝒊 𝒆́𝒓𝒕𝒆𝒍𝒆𝒎𝒃𝒆𝒏 𝒆𝒈𝒚𝒂𝒓𝒂́𝒏𝒕.
E nehéz égi állásokat koronázza meg a szó szoros értelmében a napkoronából származó napkitörés anyaga - nem egy, hanem három viszonylag nagyobb kitörés anyaga egyesülve éppen holnap hajnalban éri el a földet a geofizikusok számításai szerint.
Amellett, hogy ez a számítások szerint közepes mágneses vihart is okoz (𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒́𝑠, 𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒́𝑠, 𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒́𝑠 𝑎 𝑠𝑧𝑎́𝑚𝑖́𝑡𝑜́𝑔𝑒́𝑝𝑒𝑘𝑒𝑛!!) 💽💾, a korábbi napkitörésekből származó protonanyag már meglehetősen feltöltötte a Föld ionoszféráját, úgyhogy a most érkező "töltet" tovább energetizálja a Föld körül lévő burkolatot, így ránk és a Föld felszínére egyaránt erős hatással van-lesz.
Szuper odafigyelés, figyelem, önuralom ajánlható, érdemes megfigyelni önmagunkat, milyen hatással van ránk, hangulatunkra, idegrendszerünkre, bélrendszerünkre ez az óriási energialöket! A plusz energiát pozitív célokra is fel tudjuk használni! 🤗☀️💥🌺 (Forrás: Szilágyi Katalin asztrológus)



....

Iustitia (erasmida átírással Justicia) az igazság, az igazságszolgáltatás és az erkölcsi erő istennője a római mitológiában.

Istennő

Iustitia az igazságot megszemélyesítő római istennő, a görög Diké, illetve Themisz istennők megfelelője. Rómában Iustitia megjelenítése papjaival egyetemben nem örvendett túl nagy népszerűségnek a köztársaság korában, jobban kedvelték a vele sok hasonlatosságot mutató Aequitas istennőt, a jogegyenlőség, méltányosság istennőjét, akit gyakran jelenítettek meg mérleget tartó nőalakként. Az igazság istennőjének kultusza Tiberius korában alakult ki, később Aequitas attribútumait is megkapta.

Funkciói

Az igazság megszemélyesítője, aki egyensúlyban tartja az igazságosságot, a korrektséget.Egyházjogban – az eskünek az a kelléke, mely szerint érvényesen esküt csak igazságos ügyről lehet tenni.
Polgári jogban – az igazságszolgáltatás egyensúlyát (bűnösök bűnhődjenek), igazságosságát fejezi ki.

Ábrázolása

Az ókori érmeken Tiberius római császár korától fiatal nő alakjában ábrázolták, aki egyik kezében csészét, a másikban jogart tart. Az ókorban kivételes esetben jelenítették meg bőségszaruval és mérleggel. Gyakran bekötött szemű, kardot (pallost) és mérleget tartó ábrázolások (festmény, szobor) későbbiek. Ábrázolásait gyakran törvényszékek, bírósági épületek előtt, aulákban, termekben helyezték el, helyezik el.

Kard


Az ábrázolásokban a kard (pallos) a bűnös megbüntetésének (a bűnösre lesújtani kész kard) jelképe.

Mérleg


A mérleg a mérés, mérlegelés, bíráskodás, megítélés, kiegyensúlyozás, a kiegyensúlyozottság, az igazságosság, az okos belátás jelképe. Az égi és a földi, az isteni és a túlvilági igazságszolgáltatás szimbóluma.

Szemkötő

A 15. század óta Justitiát gyakran ábrázolták szemkötővel. A szemkötő tárgyilagosságot képvisel, ítéletét ne befolyásolja hatalom, pénz vagy gyengeség, az igazságban a pártatlanság érvényesüljön. Ám ez nem azt jelenti, hogy az istennő vak.

Kígyó


Nem minden ábrázolásban tüntetik fel. A kígyó a jogban az óvatosságra, a bölcsességre valamint az igazságra utal. Ugyanakkor egyes ábrázolásokban Iustitia lábbal tapossa el a kígyót, ez pedig a bűntől (bibliai kígyóhoz kapcsolt eredendő bűntől) való elhatárolódás jele.


Az Igazságról további részletek a wikipédián:

Az igazság a valóság ellenőrizhető tényei, és az erről szóló állítások megfelelése egymásnak. Az egyik legvitatottabb filozófiai fogalom – az olyan fogalmakkal együtt, mint például a "szépség", a "létezés", a "kötelesség" vagy "Isten".

...

“…a kegyelem és igazság Jézus Krisztus által jelent meg.” – Ján.1:17

“Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság. ” – Ján.17:17

...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar Rádiózás Napja: december 1. - 98 éve szól a rádió

Mark Twain - 188 éve ezen a napon született